Fortinet oznamuje první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

Společnost Fortinet® (NASDAQ: FTNT), světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti a průkopník konvergence sítí a zabezpečení, představila jediné komplexní bezpečné síťové řešení na trhu integrované s Wi-Fi 7.  První přístupový bod standardu Wi-Fi 7 od společnosti Fortinet, FortiAP 441K, poskytuje vyšší přenosovou rychlost a kapacitu. Nový switch FortiSwitch T1024 konstruovaný specificky podle kapacitních požadavků Wi-Fi 7 podporuje 10 Gb/s Ethernet (GE) a technologii napájení Power over Ethernet (PoE) s výkonem 90 W. Obě nová zařízení zajišťují špičkový výkon bezdrátové sítě, jaký dnešní podniky potřebují. Jako součást řešení Fortinet Secure Networking se bezproblémově integrují s AIOps a bezpečnostními službami FortiGuard AI-Powered Security Services, takže zákazník získává bezkonkurenční zabezpečení, přehled a kontrolu.

Fortinet je jediným dodavatelem, který spojuje síťové technologie a zabezpečení využívající umělou inteligencí do jednoho komplexního řešení pro připojení a ochranu pevných a bezdrátových sítí LAN,“ říká John Maddison, marketingový ředitel a výkonný viceprezident pro produktovou strategii ve společnosti Fortinet. „Díky představeným novinkám se zákazníkům dostává do rukou poslední pokrok v bezdrátové technologii. Nyní mohou využívat zvýšenou propustnost Wi-Fi 7 a zároveň udržovat vysokou bezpečnost svého bezdrátového provozu i efektivitu své obchodní činnosti.“ 

Lepší využití výkonu Wi-Fi 7 pro zákazníky

Podniky s nedočkavostí čekají na vyšší rychlost a kapacitu Wi-Fi 7, tedy nejnovější generace bezdrátové technologie, aby zajistily odpovídající prostředky pro datově náročné aplikace a bezdrátová zařízení ve svých sítích. Nové technologie, jako je Wi-Fi 7, však mohou rozšířit prostor pro kybernetický útok, kdy tradiční bezpečnostní řešení nemusí zvládat kontrolovat a chránit zvýšený objem datového provozu. V dnešním sofistikovaném a neustále se vyvíjejícím prostředí hrozeb si podniky nemohou dovolit ponechat neošetřené mezery v zabezpečení. Komplexní řešení Secure Networking od společnosti Fortinet podporuje standard Wi-Fi 7 a zároveň poskytuje ochranu podnikové třídy, zabezpečení využívající umělou inteligencí a možnosti automatizace pomocí AIOps, které zákazníci potřebují k zajištění bezpečnosti bezdrátového provozu. 

Nový přístupový bod a switch přinášejí Wi-Fi 7 do podnikového prostředí

Nový přístupový bod FortiAP 441K a switch FortiSwitch T1024 jsou posledními novinkami v rámci řešení pro bezpečné sítě Fortinet Secure Networking, které spojuje síťové technologie se zabezpečením využívajícím umělou inteligenci na všech přístupech do sítě. Přístupový bod FortiAP 441K využívá platformu Wi-Fi 7 Qualcomm® Networking Pro 1220 od společnosti Qualcomm Technologies, Inc., což je přední inovátor v oblasti bezdrátových technologií s významným podílem na vývoji Wi-Fi 7.

V Qualcomm Technologies si vážíme toho, že můžeme pokračovat v úzké spolupráci se společností Fortinet a propojit řešení nové generace Secure Networking s naší Qualcomm Networking Pro 1220 platformou. Platforma Qualcomm Networking Pro 1220 v rámci FortiAP 441K je navržena tak, aby přinesla nové standardy pro výkon podnikových sítí jako je masivní kapacita, stabilita srovnatelná s pevnou sítí a blesková rychlost, a posunula tím hranice, čeho je Wi-Fi v moderních podnicích schopná,“ říká Ganesh Swaminathan, viceprezident and generální ředitel pro bezdrátovou infrastrukturu a sítě ve společnosti Qualcomm Technologies, Inc.

Nové zařízení přináší následující výhody:

  • Až 2× vyšší rychlost připojení: FortiAP 441K poskytuje bleskurychlé bezdrátové připojení, které je až 2x rychlejší při stejné konfiguraci.
  • Dosud nejrychlejší přenos dat: Podpora modulačního schématu 4096 QAM umožňuje rychlejší přenos dat, což je zásadní pro podnikové aplikace náročné na přenosovou kapacitu, jako jsou nástroje pro streamování videa a týmovou spolupráci.
  • Nižší latence: Díky použití 320MHz kanálů dokáže jeden přístupový bod FortiAP 441K využít širší spektrum a tím zvýšit rychlost přenosu dat a snížit latenci. To přispívá k lepší zkušenosti koncového uživatele.
  • Lepší vyvažování zátěže a menší rušení: Flexibilní využití kanálů díky technologii ochrany proti interferencím a pokročilému vícenásobnému připojení jednotlivých zařízení (MLO) zajišťuje vysokou odolnost a spolehlivost sítě, která je nezbytným předpokladem produktivity podniku.

Aby organizace mohly plně využít všech výhod Wi-Fi 7, musí zajistit, aby jejich základní síťová infrastruktura dokázala vyhovět zvýšeným požadavkům na rychlost a kapacitu. Nový přístupový switch FortiSwitch T1024 10 GE s 90W PoE je konstruován speciálně pro spolupráci s novými přístupovými body s podporou Wi-Fi 7. Společně tyto nové síťové prvky umožňují zákazníkům využívat vyšší rychlost a výkon Wi-Fi 7 a zajistit vynikající kvalitu připojení všem uživatelům a zařízením.

Vedoucí řešení Fortinet Secure Networking

Řešení Fortinet Secure Networking je součástí kyberbezpečnostní platformy společnosti Fortinet – Fortinet Security Fabric – a díky tomuto úzkému propojení mohou organizace hladce konvergovat síťová zařízení se špičkovým zabezpečením. Zákazníci tak mohou využít firewally FortiGate Next-Generation Firewalls jako bezdrátové ovladače a těžit z výhod služeb FortiGuard AI-Powered Security Services jako je pokročilá ochrana před malwarem, sandboxing a filtrace webových stránek. Díky FortiAIOps, AI nástroji společnosti Fortinet pro provoz IT, mohou zákazníci získat v reálném čase přehled o potenciálních problémech v síti a zautomatizovat manuální úlohy v rámci WAN i LAN. S uvedením Wi-Fi 7 je možné navíc využívat všechny tyto funkce s nejvyšší bezdrátovou rychlostí a kapacitou na trhu.