Netatmo sdružuje největší komunitu domácích meteorologických stanic na světě

Připojte se u příležitosti Světového meteorologického dne 23. března k největší komunitě meteostanic na světě. Síť Netatmo pokrývá více než 170 zemí a umožňuje tak sledovat místní počasí v reálném čase. Nasbíraná data zlepšují přesnost předpovědí a pomáhají i meteorologickému výzkumu v České republice. Inteligentní meteostanice je nově také kompatibilní s hlasovým ovládáním Google Home.

Inteligentní meteostanice zaznamenávají v reálném čase data o teplotě, vlhkosti, srážkách a větru. Všechny tyto informace se následně zobrazují ve volně přístupné mapě počasí.  Každý uživatel, který anonymně sdílí venkovní údaje ze svého meteorologického zařízení, aktivně přispívá k výzkumu
a zlepšuje přesnost předpovědí počasí. Díky pokrytí ve více než 170 zemích se tak Netatmo Weathermap stala největší sítí meteostanic na světě, která umožňuje v reálném čase sledovat počasí.

Mapa počasí: Netatmo Weathermap

Spolupráce s evropskou meteorologickou sítí EUMETNET

Tato meteorologická komunita však neslouží pouze ke sledování počasí. Sbíraná data přispívají také výzkumu díky partnerství společnosti Netatmo s meteorologickými ústavy. V Evropě spolupracuje s organizací EUMETNET, která sdružuje 31 národních meteorologických a hydrologických služeb, a to včetně českého ČHMÚ.

Obrovský počet přispěvatelů, rozsáhlé geografické pokrytí, hustota meteorologických stanic
v městském prostředí i přítomnost ve vzdálených lokalitách nabízejí obrovský potenciál pro zlepšení předpovědí počasí. K tomu přispívá i zvyšující se prostorové rozlišení modelů na měřítko pod 1 km
i na jednotlivá městská prostranství.

Rozšířené možnosti hlasového ovládání

Inteligentní meteostanice Netatmo včetně jejího příslušenství je nově také kompatibilní s Google Home. Ten doplnil již existující možnosti hlasového ovládání pomocí systému Alexa nebo Apple Home. Uživatelé a členové komunity Weather Map mohou díky venkovnímu modulu požádat Google
o informace o teplotě na zahradě, nebo pomocí vnitřního modulu o kvalitě vzduchu v obývacím pokoji. Lze také nastavit hlasová upozornění například, když začne pršet.

Netatmo je jedním z lídrů v oblasti chytré domácnosti, který navrhuje a vyrábí intuitivní inteligentní zařízení pro bezpečnější a komfortnější domov.

V roce 2012, kdy společnost vznikla, se zavázala nadále navrhovat a uvádět na trh zařízení, pro něž platí:

  • 100% bez poplatků: bez předplatného a jiných nákladů
  • 100% zabezpečení: garance ochrany údajů a respektování soukromého života uživatelů
  • 100% průběžný vývoj: pravidelné aktualizace a přidávání funkcí zdarma

Netatmo v současnosti nabízí 13 zařízení a příslušenství pro chytrou domácnost. Užitečná a snadno použitelná zařízení uživatelům usnadňují každodenní život a současně zvyšují komfort jejich domácnosti.

Kromě řady výrobků určených pro širokou veřejnost se společnost v rámci programu „with Netatmo“ ve spolupráci s předními značkami z oblasti stavebnictví podílí na vývoji možnosti integrace řízení chytré domácnosti do infrastruktury obytných domů.