Emirates obnovuje lety do čtyř významných destinací a posiluje svou globální síť

Letecká společnost Emirates oznámila, že znovu obnoví lety do čtyř následujících destinací: Bali (od 1. května), London Stansted (od 1. srpna), Rio de Janeiro a Buenos Aires (od 2. listopadu). Aerolinka také posílí své lety do Nigérie, Singapuru a na Mauricius, aby tak  s pokračujícím uvolňováním cestovních restrikcí po celém světě lépe pokryla rostoucí poptávku po cestování.

Emirates se vrací na Bali, do London Stansted, Rio de Janeira a Buenos Aires

Od 1. května bude Emirates provozovat pět letů týdně na Bali, destinace bude obsluhována letounem Boeing 777-300ER. Od 1. července bude aerolinka na tento ostrov pak létat denně. Bali je díky svým velkolepým horám, malebným plážím a kulturnímu dědictví považována za jednu z klíčových světových turistických destinací.

Na letiště London Stansted začne Emirates opět létat od 1. srpna, provozováno bude nejdříve pět letů týdně pomocí letounu Boeing 777-300ER, který bude obohacen o privátní kabiny Game Changer ve First Class.  Od začátku září se na toto letiště pak bude létat každý den. Do konce října bude Emirates v rámci britského trhu zajišťovat celkem 110 letů týdně: šest denních letů na letiště London Heathrow, dva denní lety s A380 do Gatwicku, tři denní lety do Manchesteru z toho dva od 1. října s A380, dva denní lety do Birminghamu, pět týdenních letů do Newcastlu a denní lety do Glasgow.

Od 2. listopadu Emirates obnoví své lety také do Buenos Aires a Ria de Janeira. S letounem Boeing 777-300ER do těchto měst bude létat během týdne celkem čtyřikrát. Zákazníci z Argentiny a Brazílie si tak budou moci dopřát hladká spojení do oblíbených volnočasových i obchodních destinací napříč Blízkým východem, Afrikou a Asií. Od února 2023 aerolinka pak své lety posílí na denní.

Emirates navyšuje lety do Nigérie, Singapuru a na Mauricius  

Aerolinka od 1. července 2022 rozšíří své služby do Lagosu s jedenácti lety týdně a od 1. září 2022 bude do tohoto města nabízet dvojnásobný počet denních letů, tímto krokem Emirates navýší počet letů na úroveň před pandemií. Společnost dále posílí od 1. května 2022 linku do Abuji, hlavního nigerijského města, cestujícím nabídne pět letů týdně a od 1. září 2022 se z této linky stane denní spoj.

V souladu s rostoucí poptávkou posílí letecká společnost také lety na Mauricius, a to od 9. dubna 2022 do konce června 2022. Denní linka bude posílena na devět letů týdně a od července 2022 budou linky do této destinace obsluhovány dvakrát denně. Tímto posílením poskytuje Emirates důležitou podporu cestovnímu ruchu v destinacích Indického oceánu, které postupně rozvolňují omezení při vstupu do země. Cestovnímu spojení do této destinace také ulehčuje codesharová dohoda s Air Mauritius, kterou mohou využívat zákazníci obou leteckých společností.

Emirates dále posílí přepravu do Singapuru a navýší počet letů ze sedmi na čtrnáct týdně, počínaje 23. červnem 2022. Tímto krokem společnost uspokojí rostoucí poptávku cestujících poté, co se země bezpečně otevřela zahraničním turistům a zmírnila další cestovní omezení. 

Emirates v rámci své globální sítě nabízí lety do více než 130 destinací

S obnovou služeb do dalších čtyř destinací se letecká síť Emirates rozrůstá celkově na více než 130 destinací napříč šesti kontinenty. Emirates nadále klade nejvyšší prioritu na zajištění bezpečného cestování, proto také zavedla komplexní soubor opatření, a to na všech kontaktních bodech na zemi i na palubě letadla s cílem zajistit pro cestující nejvyšší bezpečností a hygienické standardy na každém kroku jejich cesty. Zákazníci, kteří cestují z Dubaje mají také možnost využít nejmodernější bezkontaktní technologii, které jim usnadní průchod letištěm.

Emirates svým zákazníkům během jejich cest také nabízí bezkonkurenční kulinářský zážitek s regionálně inspirovaným menu, které vznikalo pod vedením oceňovaných šéfkuchařů a doplněným o široký výběr prémiových nápojů. Stejně tak si mohou zákazníci odpočinout a užít si více než 4 500 kanálů zábavy, který jim nabízí cenami ověnčený palubní systém ice, včetně filmů, televizních pořadů, hudby, podcastů, her, audioknih a mnoho dalšího.

Bližší informace naleznete na emirates.com. Letenky lze zakoupit na emirates.com, v prodejních kancelářích Emirates, prostřednictvím cestovních kanceláří nebo cestovních agentů.