Emirates slaví 30 let od revolučního rozhodnutí: Integrace TV obrazovek do sedadel

V roce 1992 udělala letecká společnost Emirates klíčové rozhodnutí: do všech sedadel napříč všemi letovými třídami v rámci celé své letecké flotily nainstalovala televizní obrazovky. Jednalo se o revoluční inovaci, která formovala očekávání cestujících a nabídku palubního zábavního programu na další desetiletí.

Emirates neustále pracuje na vývoji inovací. Pro svou budoucí flotilu plánuje zcela novou generaci palubního zábavního systému včetně velkých 4k monitorů s ultra vysokým rozlišením s ještě rychlejším a kvalitnějším WiFi připojením. Emirates také pravidelně rozšiřuje svoji filmotéku, každý měsíc do svého systému ice nově zařazuje více než 100 filmů a 200 televizních epizod.

„Když Emirates v roce 1992 zavedla osobní obrazovky u každého sedadla, byla to velká událost v rámci celého průmyslu. Řada aerolinek rozporovala význam této masivní investice, která v té době činila kolem patnácti tisíc amerických dolarů na každé sedadlo,“ uvedl Patrick Brannelly, senior viceprezident Emirates pro retail, zábavní systém a konektivitu.  „Nicméně my jsme velmi rychle rozpoznali, že cestující tuto možnost zábavy během letu jednoduše milují. Let se pro ně najednou pocitově zkrátil a jejich pozitivní zpětná vazba na sebe nenechala dlouho čekat. Následně jsme pak pracovali na rozšíření nabídky, do všech letounů Boeing 777, které se do naší flotily připojily v roce 1995, jsme instalovali 20 kanálů.“

„Nikdy jsme nepřestali pracovat na zdokonalování naší nabídky. Emirates do svého zábavního systému ice neustále přidává nový obsah z více než 40 regionů světa. Dbáme také na to, aby naši zákazníci v rámci celého leteckého průmyslu měli k dispozici ty největší obrazovky a co nejkvalitnější sluchátka a celý audio systém. Emirates je rovněž lídrem v oblasti on-line připojení, v roce 1993 jsme zavedli satelitní telefony a následně jsme jako první nainstalovali systém umožňující používání mobilních telefonů na palubě. Dnes má každé letadlo Emirates bezdrátové připojení a v současné době poptáváme již novou generaci připojení,“ doplnil Patrick Brannelly.

Cenami ověnčený zábavní systém ice byl spuštěn v roce 2003 s nabídkou 500 kanálů, dnes je pro každého cestujícího k dispozici více než 5 000 kanálů zahrnujících filmy, hudbu, televizní show, box sety, dokumenty apod., a to ve více než 40 jazycích. Celková nabídka pak činí více než 3 900 hodin filmů a televizních pořadů a více než 3 300 hodin hudby a podcastů. Pokud by si zákazník Emirates chtěl dopřát celou tuto nabídku, tak by musel let Dubaj-Sydney absolvovat více než 500krát.

Zábavní systém ice získal již řadu ocenění. V roce 2022 to bylo Best Inflight Entertainment v rámci APEX Passenger Choice Awards®, a od roku 2005 každoročně získává cenu Skytrax World’s Best Inflight Entertainment.  

Systém ice nabízí také řadu praktických funkcí, pasažéři si mohou zkontrolovat aktuální status svého letu, užít si díky speciálním venkovním kamerám vzlet a přistávání v reálném čase, přečíst si cestovního průvodce o Dubaji nebo si dopřát nákupy během letu pomocí duty free služby EmiratesRED. K dispozici je i obsah pro osobní rozvoj včetně LindkedIn Learning.

Zákazníci Emirates mohou buď dostupný obsah v systému ice libovolně procházet, nebo si vytvořit vlastní seznam v aplikaci Emirates Mobile App a ten si pak pro více osobní cestovní zážitek na palubě synchronizovat.

Pro více informací navštivte: Emirates/inflight-entertainment