Samsung Electronics se už patnáct let drží v čele globálního trhu výrobců digitálního značení

Společnost Samsung Electronics se podle výzkumné společnosti Omdia už popatnácté v řadě stala nejprodávanější značkou v oblasti digitálních displejů. Tím znovu potvrzuje vedoucí pozici mezi výrobci v tomto odvětví.

Podle dat společnosti Omdia si Samsung v roce 2023 vydobyl 33% podíl na celosvětovém trhu digitálního značení, přičemž prodal víc než 2 miliony kusů, a stanovil tak nový prodejní rekord.

„Tento úspěch je odrazem našeho závazku k inovacím a rovněž dokazuje, že se umíme přizpůsobit dynamickému tržnímu prostředí a potřebám svých zákazníků,“ říká Hoon Chung, výkonný viceprezident Visual Display Business divize Samsung Electronics. „Naším cílem je i nadále poskytovat zákazníkům specializované produkty, řešení a služby, které budou přesně vyhovovat jejich nejrůznějším potřebám.“

Samsung Electronics pravidelně přináší na trh širokou škálu digitálních panelů, které jsou navrženy s ohledem na specifické potřeby trhu.

  • The Wall, světově první modulární displej s Micro LED technologií. Jeho modulární formát umožňuje uživatelům přizpůsobit velikost, poměr a tvar individuálním preferencím a potřebám
  • Chytré Signage displeje nabízejí jedinečný zážitek ponoření se do děje díky ultratenkému profilu a jednotnému designu rámu.
  • Venkovní displeje, jež jsou speciálně přizpůsobené sportovním událostem, velké akce a dobíjecí stanice pro elektrická vozidla. Tyto obrazovky z řady venkovní displeje jsou navrženy k optimální viditelnosti za jakýchkoliv povětrnostních podmínek.
  • Interaktivní displeje Samsung, e-tabule optimalizované ke vzdělávání, díky kterým budou mít vyučující i studující všechny vzdělávací nástroje na dosah ruky.

Rozšíření řady The Wall představuje inovace a pokročilou technologii, kterou Samsung přináší. Produkty jako The Wall All-in-One a The Wall for Virtual Production si získaly zákazníky svým mimořádným komfortem a flexibilitou použití, zatímco The Wall se stal displejem první volby luxusních hotelů jako Atlantis The Royal v Dubaji a Hilton Waikiki Beach na Havaji

Samsung se drží v čele v oblasti výroby digitálního značení díky svému závazku k inovacím produktů a služeb. Například jeho představení prvního transparentního displeje Micro LED na světě v lednu tohoto roku označili odborníci za další generaci na poli komerčních displejů. Tuto inovaci potvrdilo i americké zpravodajské médium o audiovizuálních technologiích rAVe, které ho označilo za Nejúžasnější LED a Nejlepší transparentní displej.

Nedávné spuštění platformy Samsung Visual eXperience Transformation (VXT) je dalším příkladem inovativních řešení, které Samsung v oblasti displejů nabízejí. Tato cloudová platforma propojuje obsah a dálkové ovládání digitálních značení na jednom bezpečném místě a rovněž nabízí řešení a služby, které jdou nad rámec pouhého hardwaru a zajišťují uživatelům hladký chod a správu.

Předpovídá se, že globální trh s digitálními značeními zažije v nadcházejících letech rychlý vzestup s očekávaným ročním růstem o 8 %. Do roku 2027 by měl trh dosahovat 24,6 miliardy, což oproti 14 miliardám dolarů z roku 2020 představuje výrazný posun.