Gastronomie v oblacích: Emirates ročně naservíruje přes 77 milionů pokrmů

Společnost Emirates otevírá dveře do svého rozsáhlého provozu a přináší fakta o své gastronomické nabídce, specialistech na kuchařské umění i celém provozu, díky kterým Emirates dopřává svým více než 77 milionům zákazníků ročně vynikající gastronomické zážitky.

Emirates provozuje 490 letů denně, během kterých každou minutu servíruje 149 jídel; celkově tedy po celém světě každý den připraví ohromujících 215 tisíc jídel. K tomu využívá 1 400 specializovaných kuchařů v Emirates Flight Catering Facility v Dubaji a dalších partnerských stravovacích zařízeních po celém světě.

Během jediného roku na palubách letadel Emirates zákazníci každý měsíc konzumovali širokou škálu výživných a chutných jídel z nabídky 2 200 rozmanitých receptů. Společnost naservírovala 6 milionů kilogramů čerstvého kuřecího masa, 350 000 kilogramů hovězího masa, 266 000 kilogramů filetů atlantického lososa, 2,2 milionu kilogramů brambor, 1,7 milionu kilogramů pasterizovaných vajec a 3,1 milionu kilogramů čerstvě upečeného chleba a pečiva. K tomu je potřeba připočíst tisíce veganských a vegetariánských jídel.

Šéfkuchaři Emirates povýšili vaření na novou úroveň a využívají k tomu širokou škálu ingrediencí. Během jednoho roku spotřebují přes 938 000 kilogramů čerstvé smetany, 32 000 kilogramů kešu oříšků masala, 98 000 kilogramů čerstvých jahod a 42 000 kilogramů salátů z Bustanica, největší vertikální farmy na světě, která patří společnosti Emirates. Zákazníci First a Business Class spotřebovali 3,5 milionu jednorázových lahviček olivového oleje a balzamikového octa od uznávaného italského řemeslného výrobce Monte Vibiano, 14 000 kilogramů australského sýra feta z údolí Yarra a za jeden rok povečeřeli 1,2 milionu steaků z hovězí svíčkové. Zákazníci First Class mohou konzumovat v neomezeném množství kaviár, kterého se loni spotřebovalo během letů úctyhodných 10 350 kilogramů této pochoutky.

Aby se pokrmy podávané na palubě letadel Emirates plně vyrovnaly těm, které jsou servírované ve špičkových gurmánských restauracích po celém světe, používá letecký dopravce prvotřídní suroviny a regionální speciality, jako jsou lanýže, foie gras, černá treska, kanadský humr, kuře krmené kukuřicí, japonské řasy nori, ručně vyráběné těstoviny či sushi. K dochucení se používá například koření Bzar z Perského zálivu, máslo Beurre D’Isigny, himálajská růžová sůl, šafrán a jedlé květy pro jemnou a voňavou prezentaci či zlaté a stříbrné lístky, které slouží ke zdobení více než 300 nejrůznějších dezertů z nabídky Emirates.

Na mnoha evropských linkách nyní Emirates zákazníkům v Economy class nabízí individuální kelímky zmrzliny Marshfield’s, což je krémová organická zmrzlina s 60% obsahem mléka z rodinné farmy v Cotswolds ve Velké Británii. Na trasách z Irska podává společnost Emirates jogurt z farmy Killowen Farm, která vyrábí jogurty ze single-origin mléka.

I občerstvení na palubě letadel Emirates je na vysoké úrovni a promyšleně vybrané. V loňském roce si cestující pochutnali na 2 milionech balíčků směsi ořechů, 250 000 datlích, 22 000 kilogramech oliv Kalamata a více než 40 milionech tabulek gurmánské čokolády. Kromě prvotřídní nabídky vín a exkluzivního šampaňského vypili zákazníci Emirates také 1,2 milionu litrů pomerančového džusu, spotřebovali 2,3 milionu čajových sáčků a 70 300 kilogramů mleté kávy.

Palubní personál je školen tak, aby poskytoval dokonalý servis a pohostinnost, což je součástí strategie Emirates Hospitality, která se zaměřuje na dokonalost, pozornost, inovaci a vášeň.

Foto: Emirates