Společnost Kingston jedničkou v žebříčku dodavatelů SSD za rok 2022

Společnost Kingston Digital Europe Co LLP, která je výrobcem flash paměťových zařízení a pobočkou Kingston Technology Company, světového lídra v oblasti paměťových produktů a technologických řešení, dnes oznámila, že ji společnost TrendForce  označila jako největšího dodavatele SSD disků pro třetí strany za rok 2022. Podle TrendForce připadá na společnost Kingston masivní 28% podíl ze 114 milionů dodaných jednotek v roce 2022.

Podle nejnovějších zjištění se na globálním trhu s SSD v roce 2022 stabilizovala dynamika nabídky a poptávky. Stalo se tak po vyřešení tzv. „čipové krize“, tedy nedostatku integrovaných obvodů (IC), který brzdil trh v roce 2021. Navzdory vyřešení tohoto problému se celosvětové dodávky SSD disků snížily, přičemž v roce 2022 se dodalo jen 114 milionů kusů, což představuje 10,7% pokles oproti předchozímu roku. Společnost Kingston přesto zůstala i v roce 2022 lídrem v dodávkách SSD disků a udržela si solidní náskok. Oproti roku 2021 zaznamenala dokonce nárůst tržního podílu. Výsledky za rok 2022 posílily postavení společnosti Kingston jako jasného lídra ve výrobě SSD disků, jelikož dodavatel na druhém místě měl tržní podíl pouze 9 %.

V uplynulém roce globální ekonomika nadále zápasila s problémy a dodávky notebooků či stolních počítačů čelily jistým omezením, což mělo vliv i na výrobce modulů. V konečném důsledku to ale zvýhodnilo výrobce s levnějšími skladovými zásobami.

Tržní prostředí nadále definuje rostoucí poptávka po SSD s PCIe 4.0 NVMe, což všechny tlačí k přechodu od SATA k PCIe. TrendForce předpovídá, že díky upgradům se pravděpodobně ještě zvýší povědomí o značce a nadále poroste poptávka. V roce 2022 společnost Kingston rozšířila své portfolio uvedením nových vysoce výkonných disků. Rozšířila také svou nabídku v kategorii externích a šifrovaných disků.

Po uvedení nového klientského disku NV2 NVMe se tento disk rychle stal nejprodávanějším diskem v nabídce společnosti Kingston v roce 2022, přičemž od jeho uvedení na trh se celosvětově prodalo více než 12 milionů kusů. Po předchozím úspěchu oceňovaného disku Kingston FURY Renegade SSD společnost Kingston tento disk doplnila o pasivní chladič, který je ideální zejména pro konzolové a počítačové hráče. Kingston tím potvrzuje pokračující zaměření společnosti na vývoj vysoce kvalitních NVM řešení.

Kromě rozšíření portfolia produktů tak, aby co nejlépe odpovídalo aktuálním nákupním trendům, společnost Kingston nadále nabízí všem špičkovou podporu prodeje a přístup ke svým produktovým odborníkům. To vede k více než třem úspěšným desetiletím spolehlivosti a zákaznické podpory. I proto není první pozice v žebříčku žádným překvapením. Stejný přístup má také v divizi DRAM, kde je Kingston již 20. let po sobě největším dodavatelem paměťových modulů pro třetí strany.

Je pro nás ctí, že můžeme opět stát na nejvyšší příčce,“ řekl Tony Hollingsbee, obchodní manažer pro SSD společnosti Kingston v regionu EMEA. „Společnost Kingston je od začátku pevně odhodlána sloužit svým zákazníkům a obchodním partnerům na celém světě, a právě díky těmto silným a trvalým vztahům zaznamenal náš obchod s SSD tak pozoruhodný růst. Nedávná zjištění společnosti TrendForce jsou důkazem odhodlání a tvrdé práce celého našeho týmu a jsme vděční za uznání i úspěch, který s nimi můžeme společně sdílet.“