Fortinet uvádí na trh vysoce výkonné switche pro bezpečné připojení moderních kampusových sítí

Společnost Fortinet®, nejvýznamnější světový dodavatel řešení a služeb pro kybernetickou bezpečnost, který je lídrem v oblasti konvergence sítí a zabezpečení, představila dva nové kampusové switche FortiSwitch 600 a 2000. Ty jsou odpovědí na stoupající nároky na připojení a zabezpečení podnikových sítí a nabízí vysoký výkon, inteligentní funkce a bezproblémovou integraci s nástrojem pro správu AIOps společnosti Fortinet a bezpečnostními službami FortiGuard založenými na umělé inteligenci.

Společnost Fortinet dodává bezpečné switche již 20 let, takže má jedinečné předpoklady pro to, aby zákazníkům poskytovala i komplexní řešení bezpečného externího připojení celé sítě LAN. Jako jediný dodavatel nabízíme plně konvergované pevné a bezdrátové sítě a zabezpečení na bázi umělé inteligence prostřednictvím jediné platformy, která poskytuje přehled a zabezpečení od okamžiku, kdy se uživatel nebo zařízení připojí k síti,“ říká John Maddison, marketingový ředitel a výkonný viceprezident pro produktovou strategii společnosti Fortinet.

Moderní podniková prostředí vyžadují novou úroveň konektivity

Uživatelé vyžadují rychlejší připojení než dříve a mnoho podniků investuje do bezdrátových přístupových bodů (AP) nové generace, aby vyšší kapacitu zajistily. Starší switche však mnohdy nedokážou držet krok. Pokud podnik chce zajistit dostupnost sítě a pozitivní uživatelskou zkušenost, potřebuje vysoce výkonné switche, které inteligentně koordinují provoz na přístupových bodech a zabraňují vzniku úzkých míst.

FortiSwitch 600 a 2000: přístupové a páteřní switche pro kampusové sítě

Nově představená zařízení FortiSwitch 600 a 2000 rozšiřují nabídku bezpečných jednoduše použivatelných škálovatelných switchů společnosti Fortinet. Jsou koncipované tak, aby svým výkonem a hustotou portů splňovaly požadavky moderních podniků a aby je bylo možné rozšiřovat podle rostoucích nároků na konektivitu.

Řada FortiSwitch 600 představuje zabezpečené přístupové switche pro kampusové sítě s přístupovou rychlostí až 5GE a páteřním připojením 25GE, které optimalizují výkon sítě pomocí inteligentních funkcí pro řízení provozu z přístupových bodů nové generace do klíčových destinací. Řada FortiSwitch 2000 je páteřní kampusový switch určený pro rozsáhlejší a složitější podniková prostředí, na nějž mohou být navázány vysoce výkonné přístupové switche, jako je FortiSwitch 600. Obě zařízení jsou vybavena záložním napájením, jak vyžadují dnešní náročná síťová prostředí.

Platformový přístup k zabezpečení připojení

Společnost Fortinet dodává kombinovaná síťová a bezpečnostní řešení pro pevné a bezdrátové sítě LAN již od svého založení před 20 lety. Představené přepínače jsou nejnovějšími přírůstky do platformy Fortinet pro bezpečnou konektivitu, která poskytuje komplexní zabezpečení, řízení přístupu a jednotnou správu celé sítě LAN.

Zákazníci, kteří užívají NGFW firewally FortiGate jako přepínací kontrolér, eliminují další vrstvy a zároveň mohou využívat bezpečnostní služby FortiGuard s umělou inteligencí, jako je pokročilá ochrana proti malwaru, prevence průniku, sandboxing nebo filtrování internetového provozu. Všechny modely switchů FortiSwitch spolupracují s nástrojem FortiAIOps, tedy umělou inteligencí pro provoz IT. Tento nástroj poskytuje přehled o potenciálních problémech v síti v reálném čase a automatizuje manuální úkony. Sloučení síťových a bezpečnostních funkcí do jediného řešení poskytuje bezprecedentní přehled o celé síti LAN a umožňuje funkce řízení přístupu k síti (NAC), jako je profilování a zavádění nových uživatelů a zařízení, a to bez dalších nákladů.

Díky tomuto progresivnímu přístupu se Fortinet již tři roky v řadě umisťuje v segmentu „vizionářů trhu“ v magickém kvadrantu Gartner® pro infrastrukturu pevných a bezdrátových sítí LAN a šest let za sebou se stal volbou zákazníků v průzkumu Gartner Peer Insights™ v téže kategorii.