Přenosný SSD disk Samsung T9 nabízí skvělý výkon a spolehlivost

Společnost Samsung Electronics, světová jednička v oboru vyspělých paměťových technologií, dnes představila nový přírůstek do řady SSD disků řady T s názvem T9. Novinka ve stylovém přenosném provedení se hodí k bezpečnému ukládání dat v terénu a na cestách, nabízí rychlé čtení i zápis dat, spoustu úložného prostoru a spolehlivou odolnou konstrukci. 

„Fotografie ve vysokém rozlišení a 4K videa jsou stále oblíbenější. Profesionální fotografové, filmaři a další tvůrci proto potřebují často přenášet obrovská množství dat,“ vysvětluje Hangu Sohn, viceprezident týmu pro paměťová média v Samsung Electronics. „SSD disk T9 je určený pro profesionální použití a zmíněné potřebě vychází vstříc. Samsung hodlá i nadále nabízet optimalizovaná paměťová řešení, které tvůrcům umožní naplno využít jejich potenciál.“

Vynikající výkon a velkorysá kapacita

S rozhraním USB 3.2 Gen 2×2 dosahuje Samsung T9 maximální rychlosti sekvenčního čtení i zápisu až 2000 MB/s, je tedy zhruba dvakrát rychlejší než předchozí model T7. Při této rychlosti lze video v rozlišení Full-HD o velikosti 4 GB přenést za pouhé dvě vteřiny. 

Samsung T9 je k dispozici ve třech různých verzích s odlišnou kapacitou, aby si každý mohl vybrat ideální variantu. Na výběr je kapacita 1 TB, 2 TB a 4 TB, což znamená rychlé časté datové přenosy s výraznou rezervou na velké soubory. Disk je navíc maličký a lehký, připomíná kreditní kartu a uživatelé ho tedy mohou nosit prakticky všude.

Luxusní, ale odolné provedení

Za pozornost stojí nejen skvělé parametry a specifikace, ale také jedinečný design ve znamení luxusu a odolnosti současně. Díky zakřiveným diagonálám a vzorované zadní straně připomíná gumová povrchová úprava spíše textil a celý disk působí jako velmi elegantní peněženka. 

Dokonalá spolehlivost a tepelná odolnost

Profesionální fotografové, filmaři a další tvůrci často ve své tvorbě posouvají hranice možného a jejich data mají tudíž nedozírnou hodnotu. Proto je disk odolný i proti pádu ze tří metrů a má omezenou záruku po dobu pěti let. Díky odolnému provedení jsou data v naprostém bezpečí a uživatelé se mohou spolehnout, že je disk nezklame a že se mohou pustit i do hodně ambiciózních a náročných projektů.

Samsung se hodí hlavně pro tvůrce, kteří potřebují rychle a bez jakýchkoli prodlev přesouvat velké soubory. Systém Dynamic Thermal Guard účinně brání zpomalování a ztrátě výkonu vinou přehřátí, takže se data přenášejí stálou vysokou rychlostí bez kolísání. Kromě toho T9 vyhovuje nárokům mezinárodní bezpečnostní normy IEC 62368-1 a tím pádem se výborně hodí pro celou řadu náročných úkolů s minimálním tepelným přenosem. 

Snadné ovládání díky softwaru Samsung Magician 8.0

Software Samsung Magician nabízí celou řadu užitečných funkcí, mezi nimiž nechybí měření výkonu, bezpečnostní funkce, aktualizace firmwaru nebo kontrola stavu a poškození v reálném čase. Zejména na pravidelné aktualizaci firmwaru záleží u paměťových médií opravdu hodně a software Magician si na tomto poli vede výtečně. Nová verze 8.0 ze září 2023 znamená integraci všech softwarových funkcí Samsungu, mezi nimiž nechybí migrace dat, PSSD software či nástroj pro verifikaci karet. Navíc se rozšíří kompatibilita softwaru na operační systémy Windows, Mac i Android.

Bezproblémová kompatibilita

S kompatibilitou na tom přenosné SSD disky značky Samsung byly vždy dobře a T9 není výjimkou – bez problémů splňuje nároky na přenos pomocí USB Type-C, což profesionální použití vyžaduje. Funguje to napříč operačními systémy, takže disk podporuje Windows, macOS, chytré telefony a tablety, herní konzole i profesionální kamery s vysokým rozlišením. Do základní výbavy patří i kabely USB Type C-to-C a USB Type C-to-A.