Panasonic představuje robustní 4K PTZ kameru pro venkovní prostředí

Společnost Panasonic Connect Europe představila novou venkovní PTZ kameru AW-UR100, která bude k dispozici ve třetím čtvrtletí kalendářního roku 2023. Nový model kombinuje robustní spolehlivost a vysoce přesné snímací funkce, jako je 4K/60FPS, s funkcí ořezu a dynamickým systémem stabilizace obrazu (DISS) pro překonání problémů při práci v exteriéru. Kamera se hodí pro různorodá venkovní prostředí, od stadionů přes sklady a letiště až po zaoceánské lodě.

Vysoce přesné video

Pro snímání z různých úhlů na velkých akcích nabízí kamera UR100 širokoúhlý objektiv s horizontálním úhlem záběru 74,1° pro panoramatické záběry a kompatibilitu s rozlišením 4K/60P s 24x optickým zoomem a 10x digitálním zoomem. Disponuje také třemi typy systémů stabilizace obrazu pro video bez chvění: optická stabilizace obrazu (OIS), elektronická korekce otáčení (EIS) a stabilizace obrazu nakloněním (Dynamic Image Stabilising System – DISS).

Robustní konstrukce pro spolehlivý výkon

Kamera UR100 je konstruována tak, aby odolala náročným venkovním podmínkám, jako jsou místa s vysokou korozí a slaným vzduchem nebo v dešti, větru, sněhu či intenzivním slunečním světle. Tělo kamery je hermeticky uzavřeno, aby se do něj nedostal prach a písek roznášený větrem. Rozmrazovač ohřívá objektiv, aby se zabránilo tvorbě námrazy, ledu nebo kondenzace při extrémních teplotách až do -15 °C.  K dispozici je také praktický stěrač, který udržuje objektiv čistý ve vlhkých podmínkách. V mnoha testech simulujících různé venkovní podmínky pro vodotěsnost, prachotěsnost, solnou mlhu a další prokázal model UR100 svou robustní schopnost spolehlivě fungovat v široké škále náročných prostředí.

Přizpůsobivost a více rozhraní

Model UR100 je navržen pro různé potřeby venkovního natáčení a obsahuje mnoho rozhraní pro hlavní přenosy v základním pásmu, jako je 3G-SDI, 12G-SDI a optická vlákna, a také podporu různých protokolů IP včetně NDI a SRT. FreeD je podporován i pro systémy AR/VR.

Andre Meterian, ředitel profesionálních video systémů společnosti Panasonic Connect Europe, říká: „Řada PTZ kamer Panasonic nedávno oslavila své 15. výročí a tento přírůstek pro přesné fotografování a vysílání ve venkovním prostředí je dalším cenným přírůstkem do této řady. Je to ideální zařízení pro ty, kteří pracují venku, a je navrženo tak, aby podporovalo zrychlující se přechod na vzdálenou produkci videa založenou na protokolu IP a zároveň zajišťovalo kvalitu videa a efektivitu produkce v terénu.“