Tuzemák Objevitel spustil projekt virtuálního muzea

Nejstarší palírna v Evropě, která je ryze českou značkou, se rozhodla ještě více podpořit národní hrdost. Proto spustila unikátní projekt virtuálního Muzea českých objevů. Návštěvníci si tak z pohodlí domova mohou prohlédnout neuvěřitelné vynálezy, kterými Češi dobyli svět.

„Česká vynalézavost je pověstná po celém světě, ale vynálezy, které dali Češi světu, nebyly nikde k vidění pohromadě. Proto jsme vytvořili digitální platformu Muzeum českých objevů, kde návštěvníci najdou prozatím 12 portrétů jedinečných českých vynálezů s celosvětovým dosahem. Další pak budeme postupně odhalovat v průběhu celého roku,“ představuje projekt brand manažer Tuzemák Objevitel, Pavel Fousek. Muzeum je věnováno objevům jak z dávné minulosti, tak i čerstvým projektům, které mají mezinárodní dopad. Příkladem takového objevu je Včelí nemocnice, která již brzy dostane v Muzeu Objevů svůj prostor.

Důraz na vizuální styl

Půlminutová videa představují jednotlivé objevy v zajímavém vizuálním stylu, který byl vytvořen speciálně pro virtuální muzeum. Inspirován je novinovými kresbami z období daného objevu. Jednotlivými videi provází hlas známého herce Jana Šťastného, který návštěvníkům zábavnou formou servíruje ty nejdůležitější informace. „S Janem Šťastným jsme spolupracovali už na novém televizním spotu. Jeho důvěryhodný a příjemně zabarvený hlas byl pro nás jasnou volbou,“ říká Pavel Fousek z Palírny U Zeleného stromu.

Klub objevitelů

Projekt virtuálního Muzea objevů, byl spuštěn na konci roku 2022 a za první týdny jej navštívilo kolem 70 000 návštěvníků. „Naší kampaní jsme pak oslovili téměř 1,2 milionu unikátních uživatelů z nichž každý pátý nějakým způsobem interagoval s naším obsahem, což je na začínající značku na českém trhu takřka pětinásobný počet než je standard,“ říká brand manažer Tuzemáku Objevitel a dodává: „Součástí naší platformy je také tzv. Klub objevitelů, který sdružuje zájemce o toto téma, připravujeme pro ně exkluzivní obsah a setkání, zatím se nám do něj přihlásilo přes 10 tisíc zájemců.“

Palírna U Zeleného stromu a.s. má ojedinělou historii, která začala již v roce 1518 udělením práva vařit pivo a pálit pálenku domu U Zeleného stromu v Prostějově. Jde o unikát nejen v Česku, ale i v rámci celé Evropy, kde neexistuje palírna s delší historií. Palírna U Zeleného stromu a.s. (též známá podle jednoho ze svých výrobků jako Starorežná Prostějov) je ryze česká firma, která je i bez cizího kapitálu druhým největším výrobcem lihovin v České republice. Mezi nejznámější značky patří Starorežná, Blend 42 Vodka, Heffron či Hanácká vodka a zejména výjimečná česká žitná whisky „Stará žitná myslivecká“. Výrobky firmy jsou oceňovány pro svou chuťovou kvalitu medailemi na významných světových soutěžích a díky tomu firma své značky úspěšně vyváží. S produkty Palírny U Zeleného stromu a.s. se zákazníci mohou setkat v dalších dvaceti zemích pěti kontinentů. Na domácím trhu pak s firmou spolupracují při distribuci svých výrobků značky s nejvyššími společenskými ambicemi, jako jsou Koval, Dictador, NAUD, Pushkin, Berentzen a další.