Hvězdná ochutnávka ve výšce 12 kilometrů nad zemí exkluzivně se společností Emirates

Emirates je v současné době jedinou komerční leteckou společností na světě, která oficiálně servíruje na palubě svých letounů Moët & Chandon, Veuve Clicquot a Dom Pérignon. Exkluzivní dohody platí až do roku 2024, což znamená, že Emirates je jedinou mezinárodní aerolinkou, která nabízí cestujícím „hvězdnou ochutnávku“ a zve je, aby si vychutnali jiskřivé pocity vybraných světových šampaňských, a to ve výšce 12 kilometrů nad zemí.

Navzdory dobře zdokumentovanému celosvětovému nedostatku šampaňského, způsobenému nepříznivým počasím a sníženou úrodou v roce 2021, pandemickým problémům v dodavatelském řetězci a explozi poptávky po šampaňském na celém světě, jsou cestující na palubě Emirates i nadále dobře obslouženi tím nejlepším výběrem bublinek.

Na všech globálních trasách společnosti Emirates je Dom Pérignon podáván ve First Class, Veuve Clicquot v Business Class na trasách do Ameriky, Velké Británie a Evropy. Moët & Chandon je nabízen v Business Class na trasách do Afriky, na Blízký východ, do Asie a Tichomoří včetně Austrálie. Cestující v Economy Class si mohou na palubě zakoupit také Moët & Chandon.

Výjimečné okamžiky na obloze mohou cestující Emirates oslavovat se sklenkou šampaňského Moët & Hennessy, a to již více než třicet let. Šampaňské servíruje vyškolený palubní personál, který ho delikátně podává při dokonalé teplotě v unikátní sklenici na šampaňské, pro zákazníky je tak zaručen nezapomenutelný zážitek.

Se společností Emirates si můžete šampaňské vychutnat mnoha způsoby, ať už na svém sedadle, nebo v palubním salónku letadla A380. Také cestující v Economy Class mohou oslavit výjimečné příležitosti na palubě tím, že si předem objednají balíček s dortem a šampaňským. Za 43 USD palubní personál překvapí cestujícího mini oslavou, a to v podobě šťavnatého vanilkového dortu nebo dekadentního čokoládového dortu podávaného s Moët & Chandon Brut 20cl.

Před nástupem do letadla si mohou cestující vychutnat šampaňské také v salóncích Emirates v Dubaji a po celém světě. V Dubaji je v salónku Emirates Business Class v hale B dokonce jedinečný bar se šampaňským Moët & Chandon, kde je každé ikonické cuvée doplněno lahodnými kanapkami, které připravili šéfkuchaři ocenění hvězdičkou Michelin. Cestující se mohou dozvědět více o procesu výroby šampaňského a kolekci Emirates na Emirates Wine Channel nebo se obrátit na palubní personál, který má k dispozici párování s jídlem a technické poznámky ke každému šampaňskému.

Poskytování nejvyšší úrovně luxusu a kvality je nezbytnou součástí příslibu společnosti Emirates „létat lépe“. Za posledních 16 let společnost Emirates investovala do svého vinařského programu více než 1 miliardu dolarů a při vhodných příležitostech nakupuje výjimečná vína a šampaňské, které pan nechává vyzrát a umožňuje jim tak plně projevit svůj potenciál před samotným servírováním na palubě letadla.

Zajímavosti o šampaňském

  1. Šampaňské pochází ze severovýchodní části Francie, konkrétně z oblasti Champagne. V tomto regionu se vinařství věnují od 17. století a vinice se zde rozkládají na více než 84 000 hektarech v oblastech Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne a Aube.
  1. Emirates nakupuje nejvíce šampaňského ze všech leteckých společností na trhu.
  1. Šampaňské získává svou jiskru díky dvojímu kvašení v uzavřených lahvích. Tento proces je náročný na čas a práci, a často se označuje jako „méthode traditionnelle nebo méthode Champenoise“.
  1. Emirates je celosvětovým partnerem číslo 1 společnosti Dom Pérignon a toto ikonické šampaňské servíruje na palubě svých letadel již 30 let.
  1. Navzdory všeobecnému přesvědčení by neměl korek od šampaňského během jeho otevření „vybuchnout”. Právě naopak, zátka šampaňského by se měla jemně uvolnit, což by mělo vyvolat tiché zasyčení. V opačném případě je šampaňské příliš teplé nebo příliš mladé.
  1. Legenda praví, že když Dom Pérignon vyrobil své první lahodné bublinkové šampaňské, zvolal na ostatní mnichy: „Pojďte rychle, ochutnávám hvězdy!”
  1. Z barvy šampaňského lze odhadnout jeho stáří. Mladší ročníky bývají světle žluté, zatímco ty starší mají spíše slámový odstín. Mladší šampaňské jsou také mnohem průzračnější, zatímco u vyzrálejších kousků je průzračnost menší. Starší šampaňské mají také méně bublinek, které se pohybují pomaleji.
  1. Emirates často servíruje na palubě exkluzivní ročníky a nabízí tak cestujícím First Class možnost ochutnat vzácné druhy šampaňského. Cestující v Business Class mohou ochutnat speciální ročník Moët & Chandon nebo Veuve Clicquot, případně také speciální rosé. Cestující si mohou před každým letem zjistit, co bude v rámci jejich letu servírováno, a to přímo na stránkách společnosti Emirates.