Emirates představuje svůj nový retailový koncept, v Dubaji otevírá obchod Emirates World

Letecká společnost Emirates dnes oficiálně otevřela svou maloobchodní prodejnu Emirates World v srdci Jumeirah, jedné z nejživějších dubajských čtvrtí. Nově vybudovaný obchod letecké společnosti o rozloze 3 000 čtverečních metrů se nachází v centru Jumeirah Town Centre a představuje otevřený prostor, kde si zákazníci mohou v prostředí připomínajícím letištní salonek nakoupit veškeré cestovní potřeby. Zákazníkům také nabídne možnost doslova se ponořit do charakteristických produktů společnosti Emirates, a to prostřednictvím technologií VR/AR.

Obchod Emirates World oficiálně otevřel přestřižením pásky Jeho Výsost šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, předseda představenstva a generální ředitel Emirates Airline & Group. Akce se kromě zástupců vlády, hostů z oboru, firemních zákazníků a zástupců médií zúčastnili také Sir Tim Clark, prezident Emirates Airline, a Adnan Kazim, obchodní ředitel společnosti Emirates.  

 „Emirates World stanovuje nový standard pro maloobchodní prodejny v cestovním ruchu a ztělesňuje náš závazek poskytovat zákazníkům nejlepší produkty a služby ve své třídě na všech kontaktních místech. Otevření této nejnovější koncepční prodejny je vyjádřením naší maloobchodní vize do budoucna a představuje první z několika prodejen, které v nadcházejících letech otevřeme v celé naší síti. Je také součástí naší širší maloobchodní strategie, jejímž cílem je učinit zážitek z prodejny komfortnějším, poutavějším a osobnějším. Budeme využívat kombinaci nejnovějších technologií ve spojení s individuálními službami našich vysoce kvalifikovaných cestovních poradců. Náš otevřený, přívětivý a funkční prostor také umožní zákazníkům objevovat naše produkty, jako jsou sedadla Premium Economy, kromě řady dalších unikátních zážitků,“ uvedl Adnan Kazim, obchodní ředitel společnosti Emirates.

Prodejna Emirates World se vyznačuje provzdušněným otevřeným prostorem, který zákazníkům umožňuje snadný pohyb a ponoření se do nabízených interaktivních zážitků. Po celé prodejně je rozmístěn světlý a moderní nábytek a velkorysé prvky zeleně dotvářejí relaxační prostředí. Zkušení cestovní poradci společnosti Emirates budou zákazníkům k dispozici, aby jim poskytli odborné poradenství pro jejich komplexní cestovní potřeby. V obchodě Emirates World Store byl také zdvojnásoben počet členů týmu, aby bylo zajištěno rychlé vyřizování dotazů a zkrátily se tak čekací doby. Cestovní poradci byli proškoleni, čímž je zajištěno poskytování služeb na jednom místě, které zahrnují prodej letenek, dovolenou Emirates Holidays a podporu v rámci věrnostního programu Skywards. Zákazníci rovněž mohou využívat inteligentní technologie, jako jsou samoobslužné obrazovky, které zkracují dobu čekání a umožňují rychlejší obsluhu.

Hlavním lákadlem nové prodejny Emirates World jsou Premium Economy sedadla se zabudovanými obrazovkami. Zákazníci si zde mohou odpočinout, pohodlně se natáhnout a vyzkoušet si, jaké je to cestovat v této letecké třídě.

Ti, kteří dávají přednost virtuálnímu zážitku, si mohou pořídit selfie na pozadí vybraných produktů společnosti Emirates, včetně palubního salonku A380 a soukromých apartmánů First Class. Zákazníci mají také možnost nahlédnout do palubní kabiny, a to prostřednictvím virtuální reality, která nabízí autentický zážitek. Různé části prodejny rovněž lemují LED obrazovky prezentující nejnovější produkty a nabídky Emirates.

Zákazníci mají možnost prohlédnout si vybrané zboží a cestovní doplňky také z oficiálního obchodu Emirates. Stejně tak se mohou osvěžit a odpočinout si u šálku výborné kávy, čaje a dalšího občerstvení připraveného baristy Costa Coffee, kteří pro prodejnu Emirates World vytvořili dva jedinečné nápoje.

Emirates World je i místem, kde se mohou na různých workshopech, přednáškách a dalších interaktivních sezeních potkávat zástupci z odvětví cestovního ruchu. V prosinci zde začíná několik seminářů o destinacích, na kterých se podílejí turistické centrály v Thajsku, Izraeli a na Seychelách.  

Koncept maloobchodních prodejen Emirates World se bude v příštím třech letech postupně zavádět v rámci celé letecké sítě Emirates. Modely maloobchodních prodejen budou rozděleny do tří kategorií: plnohodnotný koncept Emirates World, model Travel Store a Travel Kiosks. Modely prodejen se budou určovat na základě požadavků zákazníků na jednotlivých trzích, včetně strategického umístění, návštěvnosti místa a zákaznických trendů.