První konference věnovaná marketingu a obchodu v B2B potvrdila zájem o téma mezi profesionály

V Praze se uskutečnila vůbec první B2B konference v České republice, která poukázala na důležitost spolupráce marketingu a obchodu. Vysokou úroveň celodenního programu, výběr řečníků a témat ocenilo více než 200 návštěvníků z řad specialistů, což potvrdilo, že zde konference s tímto zaměřením scházela.

Akce byla určena návštěvníkům v sále i těm, kteří se připojili online. „Cílem konference bylo vytvořit platformu pro inspiraci a setkávání lidí z B2B marketingu a obchodu. Chtěli jsme poskytnout obsah, který si nebudou muset přizpůsobovat pro B2B trh. V tomhle bodě věřím, že jsme uspěli,“ říká jeden z organizátorů Lukáš Smelík a doplňuje: „Každý účastník musel být osloven a přesvědčen úplně poprvé. Zájem o první ročník konference mě proto upřímně mile překvapil.“

Lucie Zaki, která je druhou z dvojice organizátorů konference a stojí za projektem #vsichnizB2B, k úspěchu akce dodává: „Měli jsme zpětnou vazbu, že jsme si dali vysokou laťku, ovšem já věřím, že tu je mnoho expertů na B2B, kteří mohou své zkušenosti sdílet, ale neměli dosud příležitost. Kolegové z B2B se chtějí inspirovat, nahlédnout jinam, chtějí poradit a nakonec se chtějí i potkat a probrat to. V tom se nám formát prezentace a poté výživný networking opravdu osvědčil.“

Program na vysoké úrovni

Během celodenního programu se vystřídalo více než deset řečníků z řad českých B2B expertů, kteří hovořili o tématech jako budování značky, omnichannel, public relations nebo generování leadů či využití sítě LinkedIn pro obchod a marketing. Hlavním řečníkem a zahraničním hostem byl Richard Parsons, který začal svou kariéru v Anderson & Lembke, v té době největší B2B agentuře na světě, a poté spoluzaložil londýnskou agenturu True, která nyní patří do mezinárodní skupiny BBN. Zajímavá byla také panelová diskuse za účasti předních českých odborníků na profesní síť LinkedIn, která byla první svého druhu u nás.

Vydařený první ročník B2B konference je příslibem, že bude následovat i další. „Počet žádostí o další ročník mě naplnil přesvědčením, že minimálně jedno opakování může být veřejným slibem všem těm skvělým lidem z oboru, kteří tuhle myšlenku letos podpořili,“ říká Lukáš Smelík. „Přesně tak, pozitivní reakce nás přesvědčily a dnes jsme se rozhodli do toho pustit. Příští rok B2B KONFERENCE opět bude,“ dodává Lucie Zaki.