Společnost Emirates investuje více než 350 milionů dolarů do palubní zábavy AVANT Up

Letecká společnost Emirates v rámci realizace své strategie Létat lépe vybrala pro svou novou flotilu letounů Airbus A350 technologický systém AVANT Up od společnosti Thales. Dodání systému je naplánováno na rok 2024.

Díky investici ve výši více než 350 milionů USD bude flotila 50 letadel A350 vybavena řešením palubní zábavy nové generace, které cestujícím nabídne nezapomenutelný zážitek.

Emirates vždy považovala palubní zábavu za zásadní součást letu. Byli jsme první leteckou společností, která před více než 30 lety umístila osobní obrazovky na každé sedadlo na palubě, i když to do té doby nebylo vůbec obvyklé. Dnes je náš zábavní palubní systém ice stále bezkonkurenční, a to jak v obsahu, tak zážitcích a v posledních 14 letech získává nepřetržitě ocenění za nejlepší zábavu během letu. Současná investice do nové generace systémů Thales naší konkurenční výhodu ještě posílí a umožní nám tak poskytovat zákazníkům ještě lepší zážitky,“ řekl Adel al Redha, provozní ředitel společnosti Emirates.

„Jsme poctěni, že můžeme být partnerem Emirates při realizaci její strategie Létat lépe. Systém AVANT Up přináší nejnovější spotřebitelské technologie vhodné pro letadla. Díky kombinaci našich displejů Optiq 4K QLED HDR, oceňovaného dynamického výkonu a digitálních služeb nové generace mohou zákazníci Emirates očekávat mimořádné zážitky,“ uvedl Yannick Assouad, výkonný viceprezident společnosti Thales Avionics.

Převratná technologie v systému AVANT Up společnosti Thales je vybavena displeji Optiq 4k QLED HDR, jedinými leteckými displeji využívajícími technologii QLED společnosti Samsung, která diváky pohltí více než miliardou barev. Tato jedinečná zobrazovací schopnost poskytuje dokonalé médium pro bezkonkurenční produkt zábavy během letu, který v rámci systému ice přináší více než 5 000 kanálů vícejazyčného obsahu, včetně živého televizního vysílání, nejnovějších filmů, televizních pořadů, hudebních hitů a nákupního kanálu EmiratesRED.

Nový systém od společnosti Thales bude rovněž poskytovat vylepšené „živé“ televizní řešení, které nabízí širší výběr televizního vysílání a zpravodajství v přímém přenosu v nejvyšším dostupném rozlišení ve výšce 12 km nad zemí.

Zákazníci společnosti Emirates se mohou těšit také na vylepšenou konektivitu díky systému Optiq.  Jedná se o první chytrý displej v oboru, který nabízí dvě připojení Bluetooth, vestavěnou Wi-Fi pro cestující, aby mohli spárovat více zařízení včetně telefonů, tabletů, sluchátek nebo dokonce herních ovladačů, a zároveň podporuje až 60 W USB-C pro rychlé nabíjení osobních zařízení.

Aby společnost Emirates ještě více rozšířila možnosti cestujících, zvolila řadu doplňkových digitálních služeb AVANT Up, včetně vysoce integrovaných funkcí personalizace, rozšířených možností osobních elektronických zařízení (PED) a vylepšení uživatelského rozhraní umožňující výjimečný zážitek i zrakově postiženým cestujícím.

Emirates je také první aerolinkou na světě, která si vybrala technologii Pulse od společnosti Thales, což je patentovaná technologie řízení spotřeby, která zajistí, že výkon nabíjení nebude ovlivněn bez ohledu na to, kolik uživatelů nabíjí svá zařízení současně.

Společnosti Emirates a Thales také pokračují ve spolupráci na programech v rámci dubajského inkubátoru Aviation X-Lab, který je zaměřen na letectví a odráží společnou vizi inovací a utváření budoucích zážitků během letu.