Press "Enter" to skip to content

Heureka Group v Praze změnila kancelář, hlásí nové sídlo

Zbrusu nové kanceláře v budově, která aspiruje na nejvyšší certifikace udržitelnosti WELL, hlásí Heureka Group. Heureka zakotvila v budově Mississippi House v komplexu River City Prague. Kanceláře mají nejmodernější technologie, které zajišťují špičkovou péči o zaměstnance a jsou šetrné k životnímu prostředí. Stěhování zastřešovala společnost JLL, architekty zajistila společnost Tétris Design & Build, s.r.o.

Tématem interiéru je marketplace (tržiště)

Prostory nové budovy Mississippi House se staly novým sídlem skupiny Heureka Group, která aktuálně zaměstnává 450 lidí v regionu CEE. Zadání pro návrh a specifikace workspace prostoru vzešly z potřeb jednotlivých oddělení. „Hlavní myšlenkou nových kanceláří je flexibilita a spolupráce. Cílem bylo vytvořit místo, kde si každý může najít místo podle typu aktivit, které zrovna vykonává – od co-worku, týmových schůzek po focus-budky na soustředění. Celý koncept interiéru se nese v duchu tržiště (marketplace), stejně jako naše strategie,“ vysvětluje Martina Chloupková, Head of HR Heureka Group a pokračuje: „Klíčovým pro nás byl právě dostatek rozmanitých prostorů, protože ač máme možnost full-remote práce, podporujeme také potkávání se osobně. S naším průměrným tempem růstu 10 lidí měsíčně pro Česko nám staré kanceláře nestačily.“

Celkem je v nových kancelářích 26 meeting-pointů, 150 pracovních míst, celkem 303 židlí, na kterých lze pracovat. Kromě 19 parkovacích míst v podzemních kancelářích, jsou samozřejmostí hlídaná místa pro jízdní kola a další způsoby dopravy. Karlín Heureka neopouští, posouvá se pouze do sousední budovy.

Ve jménu udržitelnosti

Důraz byl kladen na udržitelnost a společenskou odpovědnost. „Jedním z klíčových témat je udržitelnost. Spustili jsme projekt Udržitelný e-shop, pořádali konferenci Udržitelnost v e-commerce. Udržitelné sídlo bylo dalším cílem,“ vysvětluje Martina Chloupková a pokračuje: „Nová budova patří k technologicky nejvyspělejším v Česku. Důraz je kladen na: snižování ekologické náročnosti, pokročilá recyklace odpadů, monitorování CO2. Vše koresponduje se strategií odstraňování naší uhlíkové stopy.“ Budova využívá retenčních nádrží na zachycování dešťové vody na závlahu okolní zeleně. Zásadní v konceptu dlouhodobé udržitelnosti je řešení speciální prosklené fasády, která zadržuje tepelné sluneční zisky při zachování vysoké propustnosti denního světla a také geotermální vrty pod budovou, které zajišťují dodávku přibližně 80 % chladu a tepla pro celou budovu.

Budova získala certifikaci LEED Platinum – mezinárodní standard v oblasti navrhování a výstavby environmentálně šetrných a udržitelných „zelených“ budov. Zároveň aspiruje na udělení certifikace WELL Platinum, která dbá především na zdravý životní styl a pracovní prostředí. Zaručuje, že osvětlení, vzduch, voda ale také hluková hladina splňuje nejpřísnější zdravotní i ekologická kritéria.

Nové kanceláře si můžete prohlédnout zde

Comments are closed.