Emirates během oslav svátku Íd al-fitr rozšíří svůj letecký plán o dalších 23 letů v regionu GCC a Blízkého východu

V rámci oslav blížícího se muslimského svátku Íd al-fitr a s ohledem na rostoucí počet cestujících, kteří plánují vyrazit během tohoto období na cesty, se společnost Emirates rozhodla navýšit počet letů v regionu GCC a Blízkého východu. Emirates posiluje svůj letecký plán přidáním 23 letů a dalších sedadel na nasazených letounech Airbus A380 a Boeing 777, a to v období mezi 28. dubnem a 8. květnem. Změny se týkají letů do čtyř měst v Království Saudské Arábie, včetně Kuvajtu, Bejrútu a Ammánu.

V Království Saudské Arábii bude Emirates navyšovat kapacitu na dvou letech z/do Rijádu (2. května a 8. května) do Jeddahu přidá letecká společnost pět letů obsluhovaných Boeingem 777 a  jeden ze svých stávajících letů bude obsluhovat s A380. Do Mediny budou během tohoto období létat čtyři další lety, a také cestující z Dammamu budou mít možnost využít jeden let navíc, a to 28. dubna. Tento rok se zákazníci Emirates v KSA kromě Malediv, Paříže, Bangkoku, Mauricia, Manily a Los Angeles v USA vydají na oslavu svátku Íd al-fitr také do Dubaje.

Mezi oblíbené destinace kuvajtských cestovatelů letos patří Dubaj, Maledivy, Manila, Bangkok, Londýn, Mauricius a Paříž. Emirates během Íd al-fitr budou provozovat osm dalších letů na palubě Boeingu 777.

Emirates bude dále navyšovat kapacitu sedadel na třech letech obsluhovanými Boeingem 777 v rámci stávajícího letového plánu do Bejrútu tak, aby společnost uspokojila rostoucí poptávku cestujících, kteří se během tohoto svátku vydají navštívit své přátele a rodinu. Stejným způsobem budou také posíleny lety do Ammánu.

Cestující Emirates mají dále možnost zarezervovat si speciální nabídku Emirates Holidays s vybranou nabídkou zážitkových balíčků, hotelového ubytování a mnoho dalšího.

Během svátků Íd al-fitr bude letecká společnost nabízet také speciální menu vytvořené u příležitosti této tradice. Zákazníci jej budou moci ochutnat od 2. května do 5. května na všech letech z/do Dubaje v regionu GCC, Blízkého východu a severní Afriky.

Cestující ve všech letových třídách se mohou těšit na ochutnání šťavnatého kuřecího gabulu nebo krevetové biryani. Zákazníkům First a Bussiness Class se mohou těšit na dezerty v podobě šafránového a pistáciového dortu. Cestující v Economy Class si pochutnají na kuřečím a krevetovém menu se sladkou tečkou v podobě pistáciového dortu namoura nebo šafránového dortu. Ve First a Bussiness Class na palubě Airbusu A380 budou mít cestující k dispozici také výběr z pečiva a čokolád Emirates.

Na zákazníky First a Business class čekají také speciální pochoutky v dubajském salonku, včetně arabské kávy, datlí, tradičních Íd al-fitr sladkostí a dvou nových příchutí zmrzliny – skořicová baklava a arabská káva s datlemi. Speciální jídla a pochoutky nabídnou zákazníkům také salonky v Káhiře a Singapuru.

Svátečně laděná bude i zábava na palubě letadla: pro cestující bude připraveno 5 tisíc kanálů s více než stovkou arabských filmů, včetně novinek Al Kameen, Al Shanta a Khan Tiuola, dále si cestující budou moci užít 45 populárních arabských televizních seriálů, 400 kanálů arabské hudby, včetně klasiky a popu.

Pro více informací navštivte emirates.com. Letenky lze zakoupit také na emirates.com, v prodejních kancelářích, prostřednictvím cestovních kanceláří nebo online cestovních kanceláří.

Zákazníkům doporučujeme, aby si před každou cestou ověřili nejnovější cestovní opatření v rámci jednotlivých zemí a ujistili se, že tyto vládní požadavky splňují.