Ve Frýdku-Místku byl zahájen provoz první parkovací věže Car Tower v kraji

Zaměstnanci a zákazníci Autodružstva Frýdek-Místek mají jako první v Moravskoslezském kraji možnost vyzkoušet výhody vertikálního parkovacího systému Car Tower. V areálu firmy dnes zástupci společností Ferrit, GRAVIS Industry a České parkovací asociace slavnostně zahájili provoz věže Car Tower, která výrazně usnadňuje parkování ve firmách, úřadech, ve městech i na sídlištích.

Samostatně stojící kovová konstrukce rotačním způsobem umožňuje zaparkovat postupně několik vozidel na půdorys dvou parkovacích míst a dle varianty pojme 6 až 16 osobních aut i SUV. Produkt společnosti GRAVIS Industry je vyvinut, vyráběn a certifikován v ČR a podílí se na něm i sesterská společnost Ferrit s téměř 30letou tradicí výroby kvalitních důlních strojů a zařízení a celosvětovou působností.

Toto prostorově a cenově efektivní řešení je přizpůsobené evropské legislativě, o systém Car Tower je kromě Česka zájem i na Slovensku, v Německu, Polsku, Chorvatsku či Turecku, klíčovými přednostmi jsou nejmodernější bezpečnostní prvky, jednoduchá obsluha, až pětadvacetiletá životnost či rychlá instalace. Parkovací věž je velmi intuitivní, nevyžaduje žádnou vyhrazenou osobu k obsluze, ovládání je zajištěno pomocí mobilní aplikace, přístup je možný buď naskenováním QR kódu, identifikací kamerovým systémem, případně přiložením identifikační karty nebo čipu. Uživatelům je k dispozici také možnost rezervace parkovacího místa přes internet.

Součástí programu slavnostního zprovoznění věže Car Tower byl seminář na téma Moderní parkovací systémy a řešení pořádaný v sídle společnosti GRAVIS Industry pod záštitou České parkovací asociace.