Majitelé A3 SPORT vstupují do strategického partnerství s lídrem v prodeji sportovního zboží Sport Vision

Skupina A3 SPORT, vedoucí hráč v prodeji sportovní a lifestylové obuvi, oblečení a doplňků v České republice a na Slovensku, a skupina Sport Vision, lídr v prodeji sportovního zboží v jihovýchodní Evropě, sídlící v srbském Bělehradě podepsali závaznou dohodu, prostřednictvím které skupina Sport Vision získá majoritní podíl ve skupině A3 SPORT a stávající majitelé, manželé Škopkovi, si ponechají minoritní podíl a nadále zůstanou součástí vedení společnosti. Vypořádání transakce ještě podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Po téměř třiceti letech postupného růstu se majitelé skupiny A3 SPORT rozhodli začít novou etapu společnosti v rámci strategického partnerství se skupinou Sport Vision a společnou vizí stát se lídrem v České republice a na Slovensku. Cílem partnerství je umožnit další růst skupiny prostřednictvím dodatečných investic, rozšiřování retailové sítě a synergií. Zákazníci se mohou těšit na nové koncepty obchodů specificky zaměřené na sport a lifestyle. Kromě multibrandového konceptu Sport Vision se především jedná o Buzz Sneaker Station, unikátní destinaci pro všechny nadšence do sneakers, dále koncept Tike s limitovanými edicemi vybraných světových značek a Run’n More, specializovaný obchod pro běžce. Celkově tak budou mít zákazníci k dispozici širší sortiment zboží včetně zvýšení nabídky ze zhruba 25 na více než 50 prémiových značek.

„Partnerství se skupinou Sport Vision vnímáme jako správný krok, jelikož vyrostla na podobných základech a uznává stejné hodnoty jako A3 SPORT. Zároveň budeme moci našim zákazníkům nabídnout množství výhod, které toto spojení přinese,“ říkají k transakci manželé Škopkovi.

„Se skupinou A3 SPORT sdílíme stejnou vizi a hodnoty, a proto pro nás bylo toto partnerství přirozeným krokem. Současní majitelé A3 SPORT zůstanou součástí vedení společnosti, která tak bude dále benefitovat z jejich dlouholetých zkušeností. Zaměříme se také na modernizaci e-commerce, digitální transformaci a poskytnutí prémiového nákupního zážitku našim zákazníkům,“ dodává Dušica Savić, CEO skupiny Sport Vision.