Chcípl pes vyzývá poslance, aby s nimi zasedli ke kulatému stolu

Na dnešní demonstraci proti schválení pandemického zákona dva poslanci vběhli do davu demonstrantů, aby jim vysvětlili, co je to pandemický zákon. Hnutí Chcípl pes vyzývá poslance z jakéhokoli klubu a strany, aby si s nimi sedli ke kulatému stolu: „Promluvte s námi a proberte s námi veřejně, proč chcete protlačit tento zákon, který má ambice potlačovat základní lidská práva a svobody občanů v naší republice,“ vyzývá poslance Jakub Olbert za Hnutí Chcípl PES. Hnutí je podle něj připraveno veřejně říci, co všechno jim na PZ vadí a veřejně a detailně probrat všech 23 paragrafů novely PZ.

Hnutí Chcípl PES dále jednoznačně deklaruje, že z jeho strany nedošlo za rok a půl činnosti NIKDY k násilí, nikdy nebyl nikdo v souvislosti s hnutím z ničeho obviněn a nikdy se nedostali do konfliktu s policií. Razí podle Olberta boj za svobodu klidnou a pokojnou cestou, cestou dialogu, tak jak to prokázali v Senátu.

Dnešní hysterie, která vypukla po zveřejnění adres kanceláří a míst podnikání poslanců, kteří schválili pandemický zákon v prvním kole, nabyla obludných rozměrů. Ministr Válek zaútočil a obvinil hnutí Chcípl PES z toho, že navádí k šikaně rodinných příslušníků poslanců. Paní senátorka Němcová dokonce tvrdí, že chceme terorizovat rodinné příslušníky, a pan ministr vnitra Vít Rakušan řekl, že to je červená čára, kterou jsme překročili, a poslal 70 hlídek k obydlím poslanců.

Šéf hnutí Chcípl PES Jakub Olbert se proti těmto tvrzením důrazně ohrazuje: „Zmíněné adresy se dozajista nebudou shodovat s adresou trvalého bydliště poslanců, ale jsou to adresy kanceláří nebo míst podnikání, pokud si je poslanci neumisťují domů. Vyzvali jsme lidi, kterým není lhostejný osud našeho národa, k pokojné demonstraci a k vyjádření nesouhlasu. Volají nám lidé, kteří se nás ptají, zda nebudeme něco organizovat u nich, protože se nedostanou do Prahy. Vzhledem k situaci, do které nás přivedla vláda Petra Fialy, která narychlo v úterý ráno(!!!) oznámila, že bude projednávat novelu pandemického zákona tentýž den, aniž splnila legislativní podmínky, tedy desetidenní lhůtu projednání zrychleného jednání. Neměli jsme tedy šanci demonstraci naplánovat. Proto jsme vymysleli, že lidé, kteří nesouhlasí s protiústavním pandemickým zákonem, stejně jako my v Praze i v jejich kraji mohou poklidně vyjádřit svůj názor a projevit tak svoje právo shromažďovací ve svých městech. Jsme přesvědčeni, že politici záměrně dávají události s adresami velký význam, tak aby se zdehonestovalo celé naše jednání a aby zdiskreditovali náš boj za svobody. Považujeme to za hysterické výlevy lidí, kteří jsou na konci svých sil, protože vědí, že pravda je na naší straně, a uvědomují si, že zákon, který chtějí schválit, naprosto neschvalují kvůli zdraví, ale protože nad nimi někdo stojí a poroučí jim to. Bohužel poslanci se s námi odmítli bavit, a tak jak předvádějí 2 dny v PS chtějí za každou cenu novelu PZ protlačit, i když ji nepotřebujeme, i když je protiústavní, tak jak řekl ústavně-právní výbor v Senátu.“

www.chciplpes.cz