Rohlik Group rozšiřuje své služby do Frankfurtu

Knuspr.de (Rohlik Group) spouští svou službu v druhém německém regionu. Po Mnichově nabídne zákazníkům nákup na svém e-shopu také ve Frankfurtu a přilehlém okolí. Chce tak docílit až zdvojnásobení počtu objednávek na německém trhu.

Knuspr.de usiluje o obrat ve výši 1,2 miliardy eur v roce 2024

Rohlik Group („Rohlik“), přední evropský online obchod s potravinami, dnes oznámil, že jeho německá pobočka Knuspr.de spouští svou službu v metropolitním regionu Porýní-Mohan a nově bude zásobovat zákazníky ve Frankfurtu a okolí čerstvými a vysoce kvalitními potravinami a dalším zbožím. To by potenciálně mělo zdvojnásobit německou zákaznickou základnu a objem prodejů. Knuspr.de své služby zahájil v srpnu 2021 v Mnichově, má již 40.000 zákazníků a doručuje více než 3000 objednávek denně.

Se svým inovativním konceptem chce Knuspr.de rozšiřovat pole působnosti v oblasti Frankfurtu a nabídnout i tamním spotřebitelům časově efektivní alternativu nakupování. Přibližně 30 % sortimentu pochází od regionálních výrobců, což zákazníkům přináší kombinaci mezinárodních a domácích produktů a také výběr z farmářských trhů na jednom místě. Knuspr.de dále plánuje do dvou let expanzi do Hamburku, Kolína nad Rýnem a dalších měst. Cílem společnosti je obrat ve výši 1,2 miliardy eur v roce 2024 a stát se jedničkou v Německu v online prodeji potravin, a to s 30% podílem na trhu.

Farmářský trh a supermarket v jednom

Zákazníci ve Frankfurtu a okolí už nemusí dělat kompromisy a nakupovat potraviny nízké kvality nebo vážit cestu do oblíbených pekáren nebo na farmářské trhy. Od prvního dne mohou nyní spotřebitelé v této metropolitní oblasti pohodlně nakupovat potraviny online. Knuspr.de bude zásobovat celý region Porýní-Mohan, tedy Frankfurtu nad Mohanem, Wiesbaden, Mainz, Darmstadt a také menší obce. Nákupy doručuje ze svého centrálního skladu v Bischofsheimu v Hesensku a slibuje dodání nákupu zákazníkovi domů nejpozději do tří hodin od přijetí objednávky.

Na Knuspr.de zákazník najde široký sortiment – cca 9000 produktů. Zhruba 30 % sortimentu pochází z regionálních řeznictví, pekáren a vinařství, které se nacházejí do 100 km od místa dodání. Erich Čomor, generální ředitel Knuspr.de, o třikrát větším množstvím bio produktů než v tradičních supermarketech dodává: „Mnozí spotřebitelé chtějí více regionálních a udržitelně vyráběných potravin, ale jsou mnohdy zklamáni nabídkou v kamenných supermarketech. My tuto nabídku přinášíme a chceme zlepšovat život našich zákazníků tím, že jim poskytneme jednoduchý přístup k fantastickým potravinám. Zároveň tím nabízíme příležitost pro místní výrobce a farmáře, aby své produkty nabídli širší zákaznické základně.“

Inovativní koncept pro více kvality a čerstvosti ve vaší vlastní lednici

Pro spotřebitele tento model nakupování znamená nejen větší pohodlí, ale také maximální čerstvost. Zkracuje se dodavatelský řetězec od výrobce k zákazníkovi.

Tento způsob nakupování potravin zároveň chrání životní prostředí. Díky propracovanému logistickému konceptu během jedné cesty doručí kurýr v průměru sedm nákupů. „Jsme nadšení, že můžeme zákazníkům v regionu Porýní-Mohan nabízet čerstvost a rozmanitost sortimentu spolu se skvělými službami. Zároveň se těšíme na spolupráci s místními výrobci a farmáři,“ komentuje Erich Čomor.