Casio ve spolupráci s týmem Scuderia AlphaTauri představuje nové hodinky EDIFICE s 6K uhlíkovými vlákny

Společnost Casio Computer Co., Ltd. dnes představila nové přírůstky řady vysoce výkonných hodinek EDIFICE, které vycházejí z konceptu „Rychlost a inteligence“. Modely EQB-1200AT, EFS-S580AT a EFR-571AT mají ciferník vyrobený z 6K karbonu* a představují třetí sadu modelů navržených ve spolupráci s týmem Formule 1TM Scuderia AlphaTauri.*Materiál tkaný z vláken, z nichž každé se skládá z 6 tisíc uhlíkových vláken.

Scuderia AlphaTauri je závodní tým s řadou mladých a nadějných jezdců. Špičkové technologie týmu a jeho vášeň pro rychlost jsou skvělým doplněním konceptu značky EDIFICE a Casio je oficiálním partnerem týmu od roku 2016, kdy tým ještě působil pod názvem Scuderia Toro Rosso.

Nové hodinky EQB-1200AT, EFS-S580AT a EFR-571AT mají ciferník vyrobený z 6K uhlíkových vláken, převzatý z velmi úspěšné druhé vlny spolupráce s týmem Scuderia AlphaTauri. Hodinky využívají technologii Formule 1TM, kdy při výrobě byl použitý stejný druh vysoce pevných uhlíkových vláken, jaká se používají v křídlech a podlahách závodních monopostů. Týmová námořnická modrá udává celkový tón a svítivě žlutá – barva oblečení mechaniků posádky po závodech – zvýrazňují klíčové komponenty hodinek, jako je kroužek ciferníku, vteřinová ručička, ručička ukazatele a tlačítko stopek, a jsou zárukou dobré viditelnosti nezbytné pro bezpečnou práci v prostorech padoku a boxů.

Všechny tři modely jsou vodotěsné do 100 metrů. Hodinky EQB-1200AT a EFS-S580AT jsou vybaveny sklíčkem z vysoce odolného safírového skla, které garantuje kvalitu i v těch nejnáročnějších závodních podmínkách. Hodinky EQB-1200AT jsou navíc vybaveny funkcí Mobile Link, která po spárování s chytrým telefonem pomocí speciální aplikace automaticky nastaví správný čas a zajistí přesné měření času podle požadavků členů závodních týmů. Při nastavení času si můžete vybrat z přibližně 300 měst, což je ideální pro tým, který pravidelně cestuje po celém světě.