Společnost GameChange Solar dokončuje největší projekt využívající solární trackery v Indii pro Tata Power

Společnost GameChange Solar dnes oznámila dokončení svého prvního projektu Genius Tracker™ v Indii. Tento projekt o výkonu 394 MW se nachází 110 km od Ahmedábádu, největšího města svazového státu Gudžarát. Očekává se, že tato solární elektrárna bude dodávat čistou solární energii 376 000 domácnostem.

Společnost GameChange Solar je hrdá na to, že byla vybrána společností Tata Power, předním nezávislým výrobcem energie v Indii a členem skupiny Tata Group. Jedná se o největší solární projekt využívající jednoosé trackery v Indii a technologie Genius Tracker™ 1P společnosti GameChange Solar byla pro tento projekt vybrána kvůli náročným terénním podmínkám a silnému větru, které jsou v této oblasti běžné. Technologie Genius Tracker™ byla navržena zvlášť pro tyto podmínky.

Projekt, který byl v té době dokončen pouze částečně, dokonce odolal cyklonu Tauktae, který zasáhl v květnu 2021. Jednalo se o nejsilnější cyklon, který od roku 1998 Gudžarát zasáhl, a vítr dosahoval rychlosti přes 160 km/h a vyvracel stromy a sloupy elektrického vedení. Díky kvalitnímu technickému provedení a konstrukci řešení Genius Tracker™ nedošlo k žádnému poškození tehdy instalované části zařízení.

Společnost GameChange Solar také prokázala svůj závazek vůči Indii, jelikož více než 20 % materiálů nutných pro výrobu Genius Tracker™ pochází z této země. Cílem společnosti GameChange Solar je získávat více než 50 % dílů pro své systémy pro veškeré budoucí projekty v Indii z místních zdrojů.

Provozní ředitel mezinárodních aktivit společnosti GameChange Solar Vikas Bansal prohlásil: „Jsme spokojeni s naším rozhodnutím vybrat pro projekt v Ahmedabádu řešení Genius Tracker™. Těšíme se, že budeme moci uplatnit špičkovou technologii Genius Tracker™ společnosti GameChange Solar v mnoha jiných projektech v Indii. Jako globální lídr v solárním průmyslu budeme usilovat o zvýšení dodávek čisté energie na celém indickém subkontinentu.“