SUV HAVAL JOLION ukazuje na autosalónu Auto Shanghai 2021 nové trendy

Společnost GWM představila 3 nové platformy, a to L.E.M.O.N., TANK a COFIS, které mají být základem k tomu, aby firma prorazila na globálním trhu. 19. dubna pak firma GWM na autosalónu Auto Shanghai 2021 v čínské Šanghaji oficiálně představila své nové SUV a pojmenovala ho HAVAL JOLION.

HAVAL JOLION je nejnovějším modelem této značky určený řidičům na celém světě. Tento model vyniká stylovým a dynamickým designem. Jeho přední maska vyniká ostrými rysy a má klasickou chromovou masku ve tvaru včelích pláství a díky předním světlometům z LED diod nabízí zákazníkům zcela nový zážitek a viditelnost. Díky rozvoru 2700 mm mají i cestující na zadních sedadlech dostatek místa a interiér vozu tak působí luxusním a avantgardním dojmem.

Navíc je vůz i přehlídkou špičkových technologií. Bezdrátové nabíjení mobilních zařízení zbaví uživatele starostí a automatický parkovací asistent podstatně zjednodušuje parkování. Dotyková obrazovka s úhlopříčkou 12,3 palců, chytrý celobarevný displej HUD, odemykání bez klíče, panoramatická kamera se zorným polem 360° a další chytré funkce pak cestujícím zpříjemňují jízdu a zážitky z řízení vozu. Systém panoramatického sledování provozu s automatickým nouzovým brzděním (AEB – Automatic Emergency Braking) pomáhá řidičům vypořádat se s různými dopravními situacemi a použité technologie pak významně zvyšují bezpečnost provozu.

Model JOLION je poháněný motorem o výkonu 1,5 T s druhou generací převodovky 7DCT s turbo nabíjením, což zajišťuje maximální výkon 110 kW při maximálním krouticím momentu 220 Nm. Všechny válce jsou navíc vyrobeny z hliníku a vůz obsahuje i další technologie pro zvýšení výkonu, jako je špičkový elektrický systém pro řízení vozidla, který lze nastavit na 3 způsoby použití, a to na lehkou, pohodlnou nebo sportovní jízdu. Elektronické přepínání rychlostí navíc umocňuje pohodlnost ovládání a dává účastníkům poznat nejnovější možnosti vědy a technologií. Vůz nabízí celkem čtyři režimy provozu, a to standardní, sportovní, ekonomický a jízdu na sněhu, což řidičům usnadňuje řízení při různých provozních situacích. Konkrétní specifikace jednotlivých modelů v jednotlivých zemích budou teprve oznámeny.

Značka HAVAL ve svém modelu JOLION využívá svou vlastní chytrou a modulární platformu L.E.M.O.N, která je synonymem bezpečnosti, spolehlivosti a kvality a při jejím návrhu se vycházelo z těch nejpřísnějších mezinárodních norem. Vůz rovněž obsahuje prověřené a pečlivě odzkoušené součásti, které zaručují jeho špičkový výkon a technologickou úroveň vyžadovanou mezinárodním trhem.

Model JOLION, který byl právě představený v celosvětové premiéře, je významným rozšířením produktového portfolia firmy GWM, je dokladem úspěšné globalizační strategie této společnosti a pomůže při propagaci značky v zahraničí.