Emirates podepisuje Memorandum o porozumění s Centrem pro cestovní ruch na Srí Lance

Letecká společnost Emirates podepsala Memorandum o porozumění se zástupci Centra pro cestovní ruch na Srí Lance. Dohoda stvrzuje závazek aerolinky vůči Srí Lance a nastiňuje podobu společných iniciativ na podporu obchodních aktivit a cestovního ruchu této země.

Memorandum podepsali Ahmed Khoory, Emirates senior viceprezident pro obchodní záležitosti pro region západní Asie a Indický oceán a Kimarli Fernando, ředitelka Centra pro cestovní ruch na Srí Lance.

Srí Lanka nadále zůstává klíčovým trhem v rámci globální letecké sítě Emirates a podepsané memorandum stvrzuje náš závazek vůči této zemi. První lety do Kolomba jsme uskutečnili již před více než 35 lety a naše partnerství je každým rokem silnější. Těšíme se na realizaci společných aktivit, které pomohou oživit obchod v této zemi, a také její cestovní ruch,“ říká Ahmed Khoory, Emirates senior viceprezident pro obchodní záležitosti v regionu západní Asie a Indického oceánu.

„Srí Lanka je překrásná ostrovní destinace, která je podporována řadou vážených partnerů včetně Emirates, což je klíčový aspekt k dalšímu rozvoji místního cestovního ruchu. Toto partnerství je zásadní pro vytvoření nových příležitostí a otevření dalších cest, jak posílit vnímání naší destinace i kvalitu služeb v rámci globálního turistického trhu. Z partnerství máme velkou radost a jsme vděčni za podporu, kterou nám Emirates za poslední tři dekády poskytla, zejména pak během období pandemie. Jsme přesvědčeni, že společně se nám bude i nadále dařit podporovat tento trh a jeho další rozvoj,“ uvedla Kimarli Fernando, ředitelka Centra pro cestovní ruch Srí Lanky.           

V rámci dohody budou Emirates a Srí Lanka profitovat ze společných aktivit, které napomohou posilovat vzájemný obchod a turismus, ty budou zahrnovat veletrhy, obchodní cesty, výstavy a workshopy.  

Srí Lanka se mezinárodnímu turismu otevřela v únoru 2021, od té doby Emirates do hlavního města Kolombo přepravila 80 000 cestujících s nejpočetnějším zastoupením turistů ze SAE, Itálie, Velké Británie a Německa. Aerolinka v současné době do Kolomba provozuje 28týdenních letů a je jediným mezinárodním dopravcem poskytující služby First Class.  

Letecká společnost bezpečně obnovila svoji globální síť do více než 120 destinací. Emirates je lídrem v odvětví v zavádění inovativních produktů a služeb, včetně bezpečnostních a hygienických nejvyšších standardů na každém kroku cesty, bezkontaktní technologie, štědrých podmínek v rámci flexibilního rezervačního systému a cestovního zdravotního pojištění proti covid-19.

Fotografie:  Memorandum mezi Emirates a Centrem pro cestovní ruch Srí Lanky bylo podepsáno v centrále Emirates Group v Dubaji. Zleva doprava: Kimarli Fernando, ředitelka Centra pro cestovní ruch Srí Lanky, Hon Prasanna Ranatunga, ministr pro cestovní ruch Srí Lanky, Ahmed Khoory, Emirates senior viceprezident pro obchodní záležitosti pro region západní Asie a Indického oceánu, Malraj De Silva, velvyslanec Srí Lanky v SAE, a šejk Majid Al Mualla, Emirates divizní senior viceprezident pro mezinárodní záležitosti.